Kunstreis Keulen

Meerdaagse

Eerstvolgende startdatum 13-05-2020
Prijs 660,00
Locatie Keulen
Duur 5 dagen

Cursus informatie

Kunstreis Keulen

Keulen, een van de oudste steden langs de Rijn, heeft op het gebied van kunst ontzettend veel te bieden. Rondleidingen door de dom van Keulen en het museum Schnütgen, met wereldwijd een van de meest interessante collecties uit de Middeleeuwen, geven een verdiepend inzicht in de Europese kunst uit deze periode.

Daarnaast is ook de moderne kunst volop vertegenwoordigd in een groot aantal musea en een beeldenpark. Wij bezoeken onder andere het Museum Ludwig met topstukken uit de 20e en 21e eeuw, het Max Ernst Museum met een overzicht van het werk van deze surrealistische kunstenaar vol humor, en het Hans Arp Museum in Rolandseck dat hoog in de rotsen langs de Rijn ligt en fascineert door zijn bijzondere kunst en architectuur.

Beeldhouwster Ruth Vulto Gaube leidt u door deze musea en de boeiende stad met zijn verborgen kunstschatten en geeft uitleg over de verschillende kunstperioden en -stijlen. Gezamenlijke beschouwingen van geselecteerde werken en het tekenen op locatie dragen bij aan een intense kunstbelevenis. In het programma is één vrije middag opgenomen die u zelf kunt invullen.

5 daagse treinreis naar Keulen met maximaal 12 deelnemers.

Planning

Startdatum
13-05-2020
Locatie
Keulen
Prijs
660,00

INFORMATIE AVOND 25 APRIL 2020

Locatie: Keulen - Overnachting nog niet bekend.

Dagen: 13-05-2020 t/m 17-05-2020

Docenten