Buitenschilderen Rijs 1 t/m 5 juli

Workshop (1 dag)

Startdatum Startdatum Geen startdatum
Duur 1-5 dagen 10:30-16:00

Cursus informatie

We geven graag advies over welke dagen nog ruimte is.

De buitenschilderlessen kunnen op meerdere locaties in Friesland gevolgd worden. In Gaasterland rond de plaats Rijs schilder je lanen met bomen.

Je kunt naar wens één of meer dagen schilderles in Rijs of in Hurdegarijp volgen. Je werkt met acrylverf of pastelkrijt. Wie met olieverf wil werken, kan dit zelf meenemen (overwegen om de weekcursus olieverf plein air te volgen in Hurdegaryp).

Programma

’s Morgens van 10.00 tot 12.30 uur met aansluitend een lunch. Een enkele keer kunnen we besluiten om een lunchpakket mee te nemen i.v.m. een locatie voor een hele dag. De lessen ’s middags zijn van 14.00 tot 16.30 uur. Je schildert dus op twee verschillende plekken op 1 dag.

In verband met de organisatie is het wenselijk om minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Vanwege het heen en weer rijden naar de buitenlocaties, kan het soms zijn dat we wat later terugkomen.

Lekker buiten

We schilderen zoveel mogelijk buiten, tenzij het regent of hard waait, dan wijken we uit naar locaties waar we overdekt (schuur, stal, overkapping) kunnen schilderen met uitzicht naar buiten. De buitenlocaties zijn op loop- of rijafstand. Vergeet niet een winddichte jas mee te nemen.

Verdiepingsprogramma

Aan cursisten die 5 dagen boeken, worden 2 werkbesprekingen aangeboden: aan het begin van de week (meegenomen werk) en later in de week nog eens. Deze avond-werkbesprekingen vinden plaats samen met andere week-cursisten. Hiermee word je de mogelijkheid geboden je op het beeldende vlak verder inhoudelijk en technisch te verdiepen. Aan cursisten die 4 dagen boeken, wordt 1 avond-werkbespreking aangeboden.

Planning

Locatie: Hotel Jans -Mientwei 1, 8572 WB Rijs

Lesdagen: 01-07-2019 t/m 05-07-2019 (aantal dagen is eigen keuze)

Lestijden: 10:00 - 16:30

Docenten