LOGIN CANVAS

Z.6. Buitenschilderdagen (PLEIN AIR) een of meerdere dagen

 

Voor schilders en tekenaars is het een uitdaging om het Friese landschap te leren zien en schilderen onder leiding van beeldend kunstenaar/docent Doet Boersma.

 

Al jaren verzorgt zij deze lessen. Met de nieuwe opzet van de Zomeracademie kan er op meerdere locaties in Friesland buitenschilderlessen gevolgd kunnen worden. In Gaasterland rond Rijs, schilder je lanen met bomen, het IJsselmeer, weilanden, boerderijen en bos. In Wyns schilder je het open weidelandschap aan de Dokkumer Ee, met boerderijen, dorp met kerk, weidsheid, schuurtjes, boerderijen en rietkragen.

 

Hoe vaak en wanneer

Je kunt naar wens één of meer dagen schilderles op verschillende locaties volgen.

 

Programma

’s Morgens van 10.00  tot 12.30 uur met aansluitend een lunch. Een enkele keer kunnen we besluiten om een lunchpakket mee te nemen i.v.m. een locatie voor een hele dag. De lessen ’s middags zijn van 14.00  tot 16.30 uur. We schilderen dus op 2 verschillende plekken op 1 dag.

 

In verband met de organisatie is het wenselijk om minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Vanwege het heen en weer rijden naar de buitenlocaties, kan het soms zijn dat we wat later terugkomen. We schilderen zoveel mogelijk buiten, tenzij het regent of hard waait, dan wijken we uit naar locaties waar we overdekt (schuur, stal, overkapping) kunnen schilderen met uitzicht naar buiten. De buitenlocaties zijn op loop- of rijafstand. Vergeet niet een winddichte jas mee te nemen. We werken met acrylverf of pastelkrijt. Wie met olieverf wil werken, kan dit zelf meenemen.

 

Wie

Voor iedereen  die altijd al eens heeft willen leren schilderen, lekker buiten wil schilderen of de schildertechniek  wil uitdiepen.  Dus voor (absolute) beginners  en voor gevorderde  schilders een volledig verzorgde schilderdag(en) of schilderweek.

 

VERDIEPINGSPROGRAMMA

Voor cursisten die 5 dagen boeken, worden 2 werkbesprekingen aangeboden: aan het begin van de week (meegenomen werk) en later in de week nog eens. Deze avond-werkbespreking vindt plaats samen met andere week-cursisten. Hiermee bieden we de mogelijkheid om je op het beeldende vlak verder inhoudelijk en technisch te verdiepen.

Voor cursisten die 4 dagen boeken, wordt 1 avond-werkbespreking aangeboden

 

Overnachtingen zie ook LOCATIES

RIJS: Hotel Jans heeft arrangementen voor deelnemers.

Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen met. Mw. G. Wientjes , tel. 0514-581250  info@hoteljans.nl, www.hoteljans.nl

 

WIJNS: Logeren tijdens deze week is mogelijk bij Gast op Stal: www.gastopstal.nl

Parkeren kan ruim op het erf van de boerderij. Het dichtstbijzijnde hotel is (5 min. met de auto:  Posthus in Burdaard: www.posthusburdaard.nl

Aanmelden

DOCENT:

Doet Boersma

 

wanneer en waar

LOCATIE wyns:

start en lunchlocatie:

eetcafé de Winze,

Wyns 30,

10 km ten Noorden van Leeuwarden

Z.6a  ma-vr 25 t/m 29 juli 2018

 

LOCATIE Rijs :

Tuinatelier Hotel Restaurant Jans, Mientwei 1,

8572 WB Rijs.

Z.6b ma-vr 9 t/m 13 juli 2018

 

Z.6c ma-vr 30 juli t/m 3 augustus 2018

 

LESTIJDEN

’s morgens van 10.00 tot 12.30 uur.

’s middags van 14.00 tot 16.30 uur.

 

KOSTEN

€ 95,-. per dag
Bij 2 of meer dagen:
€ 90,- per dag.

Incl materialen, schildersjas, onbeperkt koffie, thee en lunch