LOGIN CANVAS

Aanmelden voor Beeldbeschouwing

Downloads en info

voor studenten

Aanmelding voor de  Vakopleiding vòòr de aanvang van het 1e semester van het seizoen. Opgave voor workshops en andere cursussen kan tot voor aanvang daarvan, mits er nog plaats is.

BEELDBESCHOUWING

 

Beeldbeschouwingsopdracht in jaar 1 t/m 4 (deze lessen zijn verplicht voor vakstudenten).

Deelname is ook mogelijk door NIET-VAKSTUDENTEN

 

Kunst kijken en leren reflecteren is belangrijk op Kunstacademie Friesland. Sommige studenten hebben belangrijke musea in Nederland en daarbuiten al bekeken, anderen leren musea en galeries pas ontdekken.

Verplichte opdracht – voor de BASIS en VERDIEPING (dus de eerste 4 kunstacademie jaren) om musea en galeries/tentoonstellingen te bezoeken in binnen- en/of buitenland.

 

Tijdens deze beeldbeschouwingsles leer je 'op locatie' een aanzet om anders te kijken naar de daar getoonde kunst en proberen 'de mythe te ontrafelen'. Aan deze workshop is een huiswerkopdracht gekoppeld, die na de les toegelicht wordt.

 

Docent: Geja Broers

Datum: zaterdagmiddag 30 september of 7 oktober 2017 van 14.00-16.00 uur.

 

Kosten: € 47,25

Excl. entree museum. Incl. de lesopdracht beeldbeschouwing en de beoordeling daarvan door de docent (per mail).

Locatie: nader te bepalen

 

BEELDBESCHOUWING VOOR STUDENTEN JAAR 1 t/m 4 KUNSTACADEMIE FRIESLAND

 

Kunst kijken en leren reflecteren is belangrijk op Kunstacademie Friesland. Sommige studenten hebben belangrijke musea in Nederland al bekeken of zelfs al musea in het buitenland, anderen leren musea en galeries pas ontdekken.

Verplichte opdracht –voor  de BASIS en VERDIEPING (dus de eerste 4 kunstacademie jaren)om musea en galeries/tentoonstellingen te bezoeken in binnen- en buitenland.

Per jaar bezoek je minimaal 1 museum  (2 punten) en 2 tijdelijke -tentoonstellingen (1 punt per tentoonstelling) 12 punten halen over 4 jaar is noodzakelijk om door te gaan naar het 5e jaar, om af te studeren.

 

Elk jaar zal er een beeldbeschouwingsles door Geja Broers zijn, die wordt aangeboden op een zaterdagochtend/middag  in een museum/galerie, gekozen door haar en van te voren bekend gemaakt.

In deze les beeldbeschouwen geven we je ‘op locatie’ een aanzet om anders te kijken naar de daar getoonde kunst en proberen de 'mythe te ontrafelen'.

Aan deze les is een huiswerkopdracht gekoppeld, die we na de les zullen toelichten.

 

OPDRACHT BEELDBESCHOUWING

Na de les beeldbeschouwing 'op locatie', volgt een opdracht om zelf tentoonstellingen te bezoeken, de opdrachten uit te voeren en te mailen aan Geja Broers, zodat zij deze opdrachten kan beoordelen en studiepunten kan toedelen.

De opdracht worden elk jaar verdiept met een uitbreiding. Na 4 jaar, na de beeldbeschouwingslessen én het halen van 12 studiepunten voldoet de student aan de gestelde competenties voor beeldbeschouwing.

 

Je kunt hier de opdracht als Word.doc downlaoden