Een kleine initiatiefgroep van 5e jaars studenten is samen een alumni-vereniging aan het opzetten. Het initiatief komt doordat een paar studenten meldden dat ze de binding met de groep zouden gaan missen als ze eenmaal afgestudeerd waren. Wie zitten nu in de initiatiefgroep: Jack Visser, John van Bezu, Renee van Bezooijen, Anita Vogel en Doet Boersma.

Omdat de Alumni-vereniging als groep zich organiseert, zou men kortingen kunnen binnenhalen voor lidmaatschappen van kunstenaarsvakverenigingen. 

Kunstacademie Friesland wordt regelmatig benaderd voor opdrachten en tentoonstellingen. Veelal “liefdewerk”, maar hierdoor zijn sommige studenten al benaderd (soms internationaal) voor kunstprojecten en (betaalde) opdrachten. Een alumni vereniging, zou een groep voor kunnen vormen, die samen exposeert en kansen krijgt om opdrachten te krijgen.

De inhoud van deze vereniging, hangt af van wat de leden willen. In het voorjaar (maart) willen we een voorstel neerleggen bij studenten en de mogelijkheden geven om samen deze groep te vormen. Wie mee wil denken, kan zich melden: d.boersma@kafrl.nl

Loading...