LOGIN CANVAS

25 - minor  WATERWERKEN

 

“Waterwerken en waterspelen“, water als integraal element in het landschap van stad en land.

Een van de essentiële elementen voor verlevendiging van het landschap is water. In het verleden werden in [hoofd-] steden veelvuldig fonteinen tot stand gebracht. Deze fonteinen, doorgaans gesitueerd op pleinen en meestal verfraaid met beelden, brachten verfrissing en verfraaiing. Het waren doorgaans graag en vaak gezochte plekken, vooral vanwege de bewegingen en het geluid van stromend water. Tegenwoordig is water een bijna vergeten element, vooral waar het gaat over het

tot stand brengen van leefbaarheid in het moderne intensieve stedelijk leven. Kunstvormen die eigentijdse waterwerken als hoofdelement hebben kunnen daar verandering in brengen.

In plattelandssituaties wordt water weer opnieuw belangrijk én ook aantrekkelijk gevonden op het moment dat waterstromen hun meanderend karakter terug krijgen. Ook in opnieuw meanderende beken en rivieren kan een extra element worden toegevoegd met behulp van kunst. In deze minor werken we met allerlei vormen en uitwerkingen van het thema: ’spelen met water‘. Hoe kan water, op diverse wijze, in kunstzinnige eigentijdse werkvormen opnieuw een essentieel element van leefbaarheid worden. De werkplek voor uitwerking van plannen en realisatie is de oude rivierarm nabij de academie.

Het programma in grote lijnen:

dagdeel 1 kennismaking, introductie in vormen van waterwerken, verkenning van de locatie en eerste idee- en beeldvorming.

dagdeel 2 uitwisseling van ideeën en ontwerpschetsen, naar gezamenlijk ontwerp.

dagdeel 3 uitwerking naar definitief ontwerp.

dagdeel 4 eerste uitvoeringsstappen en organisatie.

dagdelen 5 & 6 uitvoering van het werk en feestelijke ingebruikname.

 

 

 

Aanmelden cursussen

Lestijden Cursussen*

Ochtend: 09.30 - 12.00

Middag: 13.30 - 16.00

Avond: 19.30 - 22.00

*Tenzij anders vermeld

DOCENT:

Derk den Boer

 

TIJD:

Dinsdagmorgen,

start 9 januari 2018

 

6 lessen

€ 125,50

 

Bijkomende kosten (verplicht):

Koffie&thee in lessen

€ 7,50,