LOGIN CANVAS

Z.2 Zomerschetsopdracht

 

Deze zelfwerkopdracht heeft als doel vaardiger te leren schetsen en daaruit voortvloeiend ideeën te kunnen ontwikkelen.

Geschikt voor deelnemers die graag het tekenen onderweg én zelfstandig willen leren ontwikkelen.

 

Deze cursus loopt van mei t/m september 2018 en omvat 1,5 dag les in het atelier van Kunstacademie Friesland. In de tussenliggende tijd maak je een serie schetsen en tekeningen, die tijdens de slotbijeenkomst worden bekeken en besproken.

 

Op dag 1 worden een aantal schets- en tekenvaardigheden geleerd met verschillende (teken-)materialen en onderwerpen, binnen én buiten (jas en fototoestel mee). Er wordt aandacht besteed aan diverse soorten papier met verschillende eigenschappen, als ondergrond voor de tekeningen. Er worden schetsboeken bekeken van kunstenaars en hun opvattingen. We kijken hoe kunstenaars zich specialiseren op onderwerpen en hoe ze hun schetsen verwerken. Tijdens deze dag maak je kennis met mede-tekenaars. We hopen dat er onderling afspraken gemaakt worden om elkaar tijdens de 3 maanden te ontmoeten en samen te werken.

Ter inspiratie ontvang je tussentijds elke 14 dagen een aantal schets- en tekenopdrachten per mail. De opdrachten zijn gericht op het onderzoeken van onderwerpen, op verschillende wijze, hoofdzakelijk met tekenmaterialen.

De slotbijeenkomst is een werkbespreking en de deelnemers krijgen een certificaat van deelname.

Aanmelden

DOCENT:

Doet Boersma

 

WANNEER:

Z.2a: Deel 1:

zondag 13 mei 2018

9.30-16.00 uur

en

Z.2b Deel 2:

zondag
2 september 2018  9.30-12.00 uur

 

KOSTEN:

€ 110,50 incl. koffie/thee en een schetsdummy, zelf lunch mee.

 

Locatie:

Kunstacademie Friesland, Schrans 44,  Leeuwarden