LOGIN CANVAS

Downloads en info

voor studenten

Aanmelding voor de  Vakopleiding vòòr de aanvang van het 1e semester van het seizoen. Opgave voor workshops en andere cursussen kan tot voor aanvang daarvan, mits er nog plaats is.

Wanneer is een toelatingsgesprek nodig?

Wanneer je de Vakopleiding op vrijdagochtend of vrijdagavond wil volgen nodigen wij jou, nadat je je hebt aangemeld, uit voor een toelatingsgesprek. Daarin krijg je advies op basis van werk dat je meeneemt.

 

Wat moet je meenemen voor de toelating? Less is more. Kies ongeveer 5 tot 8 werken waar je zelf achter staat. Dat hoeven niet allemaal doorwerkte eindresultaten te zijn. Je schetsen zeggen vaak veel over je drive en je manier van werken. Inlijsten is niet nodig.

Voor 3-dimensionaal kun je eventueel minder werk meenemen en foto’s van je werk. Neem altijd je schetsboek(en) en dummy(s) mee, als je die hebt.

 

Het Toelatingsgesprek kost € 75,-.

 

Toelating

Criteria voor toelating die aan de orde komen zijn:

• Je motivatie en kunstzinnige interesse en instelling.

• Je talent en bereidheid om je te verdiepen en te verbreden.

• Je mate van artistieke zelfstandigheid.

Er zijn geen vooropleidingseisen, de minimum leeftijd is 18 jaar.

Advies volgt op basis van werk wat je meeneemt en het toelatingsgesprek zelf.

Het toelatingsgesprek is dus tevens een adviesgesprek, maar is bindend wat betreft de toelating.

 

Als je bent toegelaten tot de Vakopleiding geef je zo snel mogelijk je keuzevak(ken) door. Het is aan te raden het advies van de toelatingscommissie op te volgen.

 

Na een negatief advies kun je géén lessen gaan volgen op onze Vakopleiding, maar je kunt dan wel cursussen/keuzevakken en alle andere lessen uit het cursusaanbod volgen.

Een toelatingsgesprek is niet nodig voor cursussen/keuzevakken.

De toelatingsgesprekken voor 2016 staan gepland op 19 t/m 22 mei en 26 t/m 29 mei 2016.

 

studeren aan een kunstacademie

Een kunstacademie verschilt sterk van een reguliere opleiding. Een opleiding biedt structuur, houvast, een vastomlijnd kader. Kunstenaarschap vraagt echter om vrijheden. Ruimte voor eigen invulling en proces. Een spanningsveld dat voor beginnende studenten onwennig aan kan voelen. Twijfels en onzekerheden kan oproepen over wat er verwacht wordt. Dat op jezelf teruggeworpen worden is echter essentieel voor het helder krijgen van jouw drijfveren en eigen, individuele kader. Dit deel van het studieprogramma – het aanboren en ontwikkelen van jouw beeldend vermogen en ambitie – vult iedereen namelijk zelf in.

 

Natuurlijk staan er ook op een kunstacademie zaken vast. Zo is er gedegen aandacht voor perspectief, verhoudingen, vorm- en kleurenleer. Een basis die je nodig hebt om vrij te kunnen experimenteren en onderzoeken. Je maakt daarvoor kennis met verschillende materialen en doet ervaring op met uiteenlopende technieken. Een groot deel van de tijd besteed je aan onderzoek om te komen tot een eigen beeldtaal en visie op het kunstenaarschap. Je speelt met thema's, stelt vragen, hebt een kritische blik en geeft je eigen draai aan bestaande betekenissen. Dit vraagt een onderzoekende houding, bereidheid tot dialoog en reflectie. Maar boven al bevlogenheid.

 

Een kunstacademie is dus niet alleen een opleiding, maar meer nog een plaats voor uitwisseling en onderzoek en waar kennis over kunst en invulling van kunstenaarschap voortkomt uit dialoog en praktijk.

WORKSHOPS 2017 sept-dec

32. Lekker krijten

33. Boeket

34. Acryl in alle aspecten

35. Monoprint

36. Expressieve dieren

37. Beeldbeschouwing

38. Aquarel

39. Droge naald

40. Encaustiek

41. Illustratieve collages

42. Abstraheren in stappen

43. Stop-motion

44. Dier in beweging

45. Pop-up papiersneden

46. Bermschiderijen

47. Droge naald inloopatelier

48. Bladgoud

49. Rietvelden

50. East meets west

WORKSHOPS 2018 jan-april

51. Instap Fotografie

52. Groenen

53. Niet-bestaande vogels

54. Inkt in alle aspecten

55. Waddenlandschap

56. Honden en hondjes

57. Hello fresh! Keukenschilderijen

58. Dorps- en stadgezicht

59. Punische was

60. Aquarel voor onderweg

61. De wereld Werkman en Escher

62. Botanisch tekenen

63. Koeien schilderen

64. Grafiek weekend

 

Korte Cursussen/DIV

23. Raku Stoken 4x

30. Kunstmaand Ameland

31. Kunstreis Berlijn

 

EXCURSIES EN LEZINGEN