LOGIN CANVAS

Z 4  en z 12 :Plein air Olieverf in Haren

 

De thematische tuinen van de Hortus Haren nodigen uit om en plein air te schilderen. Kleurrijk en veelal ontworpen vanuit historische oorsprong.

Chinese aristocraten en rijke zakenlieden lieten in de zesde eeuw voor Christus grote privétuinen aanleggen. Hier konden ze zich terugtrekken met het streven poëtische schoonheid en schilderkunst met elkaar te verbinden. De Chinese tuin ‘Het Verborgen Rijk van Ming’ in de Hortus Haren, maar liefst 6200 vierkante meter groot, biedt een enorm scala aan inspirerende doorkijkjes. Ieder seizoen laat de tuin zich van zijn beste kant zien. Het architectonisch ontwerp van de tuinen is zeer gedetailleerd, en elke tuin heeft zijn eigen thematische inhoud.

 

Het schilderen van een omgeving als deze vraagt om het schilderen van de essentie.

Dit ‘to the point’ werken is een geweldige manier om het artistieke schilderproces in al z’n facetten onder de knie te krijgen. De snelle veranderingen in licht en weersomstandigheden dagen de schilder uit met de geleerde kennis spontaan, direct en snel te kunnen werken. Om tot goede resultaten te komen hoef je geen ervaring te hebben. Je krijgt eenvoudige bruikbare tips welke je altijd kan blijven toepassen.

Deze zijn ook het toepasbaar in het atelier. Zelf materiaal en lunch meenemen. Lunchen kan ook op eigen kosten in de Hortus.

 

Aanmelden

DOCENT:

Sybranda Wieringa

 

wanneer:

Z 4: 18 mei 2019

 

 

Z 12: 13 juli 2019

 

10.30  tot 16.00 uur.

 

KOSTEN:

€ 72,50 excl. materiaal en lunch.

 

Locatie:

Hortus Botanicus

Kerklaan 34, Haren

050 - 5370053

www.hortusharen.nl