LOGIN CANVAS

 docenten

Een enthousiast team docenten, gedreven en professionele kunstenaars met een passie voor lesgeven, staan klaar voor een fantastische leerervaring aan de Kunstacademie Friesland!

 

Terug naar overzicht

NATASJA KNAP, DOCENT ILLUSTRATIE, Photoshop en masterclass

 

Strikt genomen geef ik geen les. Ik zeg niet hoe iets moet. Ik initieer een verbeeldingsproces door studenten vragen te stellen. Vragen over wat ze zien, over wat zou kunnen zijn, over de betekenis die tekst of vorm voor hen heeft, over de keuzes die daarin te maken zijn.

Als docent ben ik dus vooral met studenten in gesprek. Door te onderzoeken en voortdurend vragen te stellen, ervaar je wat wel werkt en wat niet. Op die manier kom je tot inzicht en ontwikkel je eigenheid. In visie en in beeld. Ook voor mijzelf valt in de dialoog veel te leren. De blik van een ander verrijkt!

 

Werken met dat wat ontstaat, kijken naar wat zou kunnen zijn. Ook in mijn eigen werk is dat het vertrekpunt. Verkenning, verbeelding, vertaling, onderzoek. Ik voel me avonturier! Spelen met materialen, texturen, vlek en vorm. Ik spat, poets, streep. Associeer en combineer. Knip, schuif, plak. Laag over laag. Zo ontstaan tijdelijke ruimtelijke decors of collages die aanleiding kunnen zijn tot autonome composities of tot een nadere uitwerking als onderdeel van verhaal of po√ęzie (illustratie). Het resultaat is vaak een cross-over tussen analoog en digitaal werken.

 

www.natasjaknap.nl