LOGIN CANVAS

 docenten

Een enthousiast team docenten, gedreven en professionele kunstenaars met een passie voor lesgeven, staan klaar voor een fantastische leerervaring aan de Kunstacademie Friesland!

 

Terug naar overzicht

monique verbruggen

Docent ambachtelijke technieken

 

Wie ik ben?

Ben ik kunstenaar of ambachtsvrouw? Ik ben allrounder, ik voel mij zowel kunstenaar, designer als docent en ondernemer. Ik werk ambachtelijk en vrij.

Ik pas niet per sé in een vakje. Ik laat mijn hart spreken wanneer dat nodig is en gebruik mijn hoofd, wanneer dat verstandig is of beter past.

 

Technieken waarmee ik werk zijn:

Glas in lood, glas in koperfolie, glasversmelting (fusing), brandschilderen en zandstralen.

 

Ik hou van glas

Er is niets mooier dan ’s ochtends mijn atelier binnenkomen en het ochtendlicht door één van mijn glaswerken te zien schijnen. Het spel van licht wat dan ontstaat; de gekleurde schaduwen op de vloer, dat is magisch.

 

Ik hou van mensen

Ik geniet van de gesprekken met mijn opdrachtgevers. Soms denk ik weleens dat ik meer een fascinatie voor mensen heb dan voor glas. Misschien is glas dan wel mijn taal. Ik werk voor klanten vaak binnen een kader. Het werk dat ik voor hen ga maken moet passen bij de opdrachtgever, de omgeving, het interieur en bovenal bij mezelf. Dan pas ben ik tevreden.

 

En ik geniet van lesgeven

De studenten kunnen, volgens de regels van het glazeniersgilde, leren een deugdelijk glas in lood raam te maken. Voor de Kúnstacademie studenten is het wellicht interessanter de vrijheid te hebben de techniek in eerste instantie los te laten. Onderzóek maar wat de mogelijkheden zijn.

Ik help je wel.

 

In de cursus die ik momenteel binnen de Kunstacademie aanbied, gebruiken we de glas in koperfolie-techniek. Deze techniek is relatief eenvoudig. Je kunt zonder voorkennis van glas en met weinig glasgereedschap al een verrassend kunstwerk maken. Schuivend, snijdend, zoekend, gooiend, genietend, speel eerst maar….. Eerst de vrijheid en daarna de techniek voor de constructie.

 

www.moglas.nl

Glas in lood

Glas in lood

Detail

Detail gefused glas

Moman II

Moman III Spiegelingen

 

Moman III Spiegelingen

Magische schaduw op de Moman II