LOGIN CANVAS

 docenten

Een enthousiast team docenten, gedreven en professionele kunstenaars met een passie voor lesgeven, staan klaar voor een fantastische leerervaring aan de Kunstacademie Friesland!

 

Terug naar overzicht

HENNIE DIJK-STEL

Docent Botanisch tekenen

 

Botanisch tekenen is een trage kunst.

Het is een vaardigheid die je kunt leren, waarbij je tegelijk door concentratie een enorme onthaasting oefent. Om je deze vorm van “arts and crafts” eigen te maken, moet je tijd nemen. Want als je de crafts, het ambacht  onder de knie krijgt, komt de ruimte om er jouw Art van te maken: je eigen signatuur te geven aan dat wat de natuur je voorspiegelt.

 

Sinds ik enkele jaren geleden ben aangestoken door het virus van botanisch tekenen volg ik jaarlijks zowel in Nederland als Engeland masterclasses van verschillende docenten. Ik vind het een uitdaging om hun vaardigheden en passie door te geven aan andere (jonge)mensen.

 

Het lijkt me geweldig om studenten van deze nieuwe kunstacademie deelgenoot te maken van mijn fascinatie voor het oude ambacht van botanisch tekenen en illustreren.

 

In mijn lessen gaat het erom dat je technisch vaardig genoeg wordt om de gegevens die de natuur zo perfect aanlevert naar jouw hand te zetten.