LOGIN CANVAS

 docenten

Een enthousiast team docenten, gedreven en professionele kunstenaars met een passie voor lesgeven, staan klaar voor een fantastische leerervaring aan de Kunstacademie Friesland!

 

Terug naar overzicht

Dik Hageman

docent Grafische Technieken

 

Sinds 1998 werk ik als beheerder van het Grafisch Atelier Friesland, in deze periode heb ik ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van beeldend kunstenaars, illustratoren en vormgevers in het maken van grafiek. Ik probeer hier altijd uit te gaan  van de wensen  en ideeën van de kunstenaar en te kijken wat technisch haalbaar is en hoe we deze het beste kunnen realiseren.

 

Als docent zal ik je veel leren over de verschillende grafische technieken, wat hun eigenschappen zijn  en vooral hoe ze werken. Dat betekend dat ik  tijdens het werken vrij veel instructies en  uitleg zal geven. Voor een groot gedeelte doen we dit al werkend. De nadruk ligt dan  ook meer op het werkproces dan op het uiteindelijke resultaat.

 

De lessen zijn onderverdeelt in verschillende technieken en bestaan uit twee delen;

een opdracht  met een beeldend experiment waarmee je  de techniek leert kennen en een autonoom werkstuk waar in je deze zelfstandig toepast. Waarschijnlijk zal de ene techniek je meer liggen dan de andere,  dat is erg afhankelijk van je eigen beeldtaal.

 

Bij grafiek is het belangrijk samen te werken; er zijn immers maar een beperkt aantal persen; ik hecht dan ook veel waarde aan een goede werksfeer, waarbinnen iedereen zich prettig voelt en aan bod kan komen.

 

Mijn eigen werk is abstract, hierbij onderzoek ik het spanningsveld tussen orde en toeval waarbij de  beelden zichzelf creëren zonder verwijzingen naar een wereld buiten het beeld zelf.

 

www.drhageman.nl

 

www.grafischatelierfriesland.nl

 

 

 

Litho zonder titel

Litho zonder titel