LOGIN CANVAS

 docenten

Een enthousiast team docenten, gedreven en professionele kunstenaars met een passie voor lesgeven, staan klaar voor een fantastische leerervaring aan de Kunstacademie Friesland!

 

Terug naar overzicht

DERK DEN BOER

Docent Landart -landschapskunst- , 3D en sculptuur

 

In mijn werk als beeldhouwer is landschapskunst geleidelijk de  hoofdstroom geworden. “Oases in Stad & Land“ is de titel van mijn ideeën over en plannen voor landschapskunst als integraal onderdeel van gebiedsontwikkeling. Daarin ligt de nadruk in deze tijd steeds meer op stadse landschapskunst omdat stedelijke gebiedsontwikkeling erg aan de orde is. De verstedelijking neemt wereldwijd een enorme vlucht, verdichting en verstening nemen hand over hand toe, metropolen krijgen sterk het karakter van stadse woestijnen en de steeds dringender vraag naar leefbaarheid dient zich aan. Kunst, mits goed geïntegreerd, kan hierin een essentiële rol vervullen.

Het werk met studenten is voor mij erg inspirerend. Vooral nu ik zelf inmiddels in een levensfase ben aangeland waarin het overdragen van inzichten, kennis en kunde geleidelijk belangrijker worden dan het telkens nog meer werk de wereld in te laten gaan. En die overdracht in de lessen sluit nauw aan bij mijn ervaringen in het werken met teams en groepen medewerkers van organisaties en bedrijven, in een eerdere levensfase waarin trainingen een essentieel deel van mijn destijdse werk waren.

 

Mijn website: www.derkdenboer.nl

Waterlabyrint

Kunstwerk Blauwe Stad