LOGIN CANVAS

Z 11. Buitenschilderlessen (plein air) per dag of meerdere dagen

 

Voor schilders en tekenaars is het een uitdaging om de omgeving te leren zien en schilderen onder leiding van  beeldend kunstenaar/docent Doet Boersma.

Al jaren verzorgd zij deze lessen. Met de nieuwe opzet van de Zomeracademie is het programma ook aangepast zodat er op meerdere locaties in het land buitenschilderlessen gevolgd kunnen worden.

 

Hoe vaak en wanneer

 U kunt naar wens één of meer dagen Doet’s schilderlessen in  Friesland en/of in  Gelderland volgen, in de perioden hiernaast aangegeven.

 

Programma en lestijden

’s Morgens van 10.00  tot 12.30  uur met aansluitend een lunch. Een enkele keer kunnen we besluiten om een lunchpakket mee te nemen i.v.m. een locatie voor een hele dag. De lessen ’s middags zijn van 14.00  tot 16.30  uur. We schilderen dus op 2 verschillende plekken op 1 dag.

 

In verband met de organisatie is het wenselijk om minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Door het heen en weer rijden naar de buitenlocaties, kan het soms zijn dat we wat later terugkomen.

We schilderen zoveel mogelijk buiten, tenzij het regent of hard waait, dan wijken we uit naar locaties waar we overdekt kunnen  schilderen met uitzicht naar buiten (schuur, stal, overkapping)

De buitenlocaties zijn op loop- of rijafstand. (Vergeet niet een winddichte jas mee te nemen). We werken met acrylverf of pastelkrijt. Wie met olieverf wil werken, kan dit zelf meenemen.

 

Voor wie

Voor iedereen  die altijd al eens heeft willen leren schilderen, lekker buiten wil schilderen of de schildertechniek  wil uitdiepen.  Dus voor (absolute) beginners  en voor gevorderde  schilders een volledig verzorgde schilderdag(en) of schilderweek.

 

Verdiepingsprogramma

Voor cursisten die 5 dagen boeken, worden 2 werkbesprekingen aangeboden: aan het begin van de week (meegenomen werk) en later in de week nog eens. Deze avond-werkbespreking vindt plaats samen met andere week-cursisten. Hiermee bieden we de mogelijkheid om je op het beeldende vlak verder inhoudelijk en technisch te verdiepen.

Voor cursisten die 4 dagen boeken, wordt 1 avond-werkbespreking aangeboden

 

Opgave

Reserveren voor Doet’s schilderlessen is noodzakelijk. Dat kan telefonisch via:

058 2136 542 of met het aanmeldingsformulier

 

Overnachtingen

FRIESLAND: Hotel Jans heeft arrangementen voor deelnemers. Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen met. Mw. G. Wientjes , tel. 0514.581250  info@hoteljans.nl, www.hoteljans.nl

Voor informatie over de directe omgeving en andere overnachtings- en kampeermogelijkheden in de directe omgeving kunt u kijken op: www.vvvfriesemerengaasterland.nl

 

GELDERLAND: Hotel Prinsen is het dichtstbijzijnde en enige hotel in Haarlo. www.hcrprinsen.nl.  info@ncrprinsen.nl   tel: 0545-2161232

Voor informatie over de directe omgeving en andere overnachtings- en kampeermogelijkheden in de directe omgeving kunt u kijken op: www.vvvgelderland.nl

Aanmelden

DOCENT:

Doet Boersma

 

wanneer

FRIESLAND RIJS:

Z 11.a   20 t/m 24 juni 2017

Z 11.b   26 t/m 30 juni 2017

 

Gelderland, Haarlo (burculo)

Z 11. c   10 t/m 14 juli

Z 11. d   17 t/m 21 juli 2017

 

LESTIJDEN

’s morgens van 10.00 tot 12.30 uur.

’s middags van 14.00 tot 16.30 uur.

 

KOSTEN

Inclusief les, alle materialen, schilders- jas, onbeperkt koffie, thee en een lunchbuffet: per dag
€ 90,-. Bij 2 of meer dagen: € 85,- per dag.

 

LOCATIEs:

Start en eindpunt van de lesdagen

Friesland:

Tuinatelier Hotel Restaurant Jans, Mientwei 1,

8572 WB Rijs.

 

GELDERLAND:

dagelijks vanaf het

Kulturhus ‘t Stieltjen,
Wolinkweg 12,
7273 SL Haarlo bij Borculo