LOGIN CANVAS

 Z 36, Z 37 en Z 38 Buitenschilderen

 

De buitenschilderlessen kunnen op meerdere locaties in Friesland gevolgd worden. In Gaasterland rond de plaats Rijs schilder je lanen met bomen, aan het IJsselmeer vormen weilanden, boerderijen en bos jouw inspiratie. In Hurdegaryp schilder je het Friese Woudengebied; een landschap met “bosk en iepen fjild” (bos en open veld). Hier is het coulissenlandschap met boerderijen, dorpen met kerken, bos, weidsheid, schuurtjes en rietkragen een bron voor jouw ontwikkeling als landschapschilder.

 

Hoe vaak en wanneer

Je kunt naar wens één of meer dagen schilderles in Rijs of in Hurdegarijp volgen. Je werkt met acrylverf of pastelkrijt. Wie met olieverf wil werken, kan dit zelf meenemen (overwegen om de weekcursus olieverf plein air te volgen in Hurdegaryp).

 

Programma

’s Morgens van 10.00 tot 12.30 uur met aansluitend een lunch. Een enkele keer kunnen we besluiten om een lunchpakket mee te nemen i.v.m. een locatie voor een hele dag. De lessen ’s middags zijn van 14.00 tot 16.30 uur. Je schildert dus op twee  verschillende plekken op 1 dag.

 

In verband met de organisatie is het wenselijk om minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Vanwege het heen en weer rijden naar de buitenlocaties, kan het soms zijn dat we wat later terugkomen.

 

Lekker buiten

We schilderen zoveel mogelijk buiten, tenzij het regent of hard waait, dan wijken we uit naar locaties waar we overdekt (schuur, stal, overkapping) kunnen schilderen met uitzicht naar buiten. De buitenlocaties zijn op loop- of rijafstand. Vergeet niet een winddichte jas mee te nemen.

 

Verdiepingsprogramma

Aan cursisten die 5 dagen boeken, worden 2 werkbesprekingen aangeboden: aan het begin van de week (meegenomen werk) en later in de week nog eens. Deze avond-werkbesprekingen vinden plaats samen met andere week-cursisten. Hiermee word je de mogelijkheid geboden je op het beeldende vlak verder inhoudelijk en technisch te verdiepen. Aan cursisten die 4 dagen boeken, wordt 1 avond-werkbespreking aangeboden.

 

Voor wie

Voor iedereen die altijd al eens heeft willen leren schilderen, lekker buiten wil schilderen of de schildertechniek wil uitdiepen. Dus  een volledig verzorgde schilderdag, -dagen of -week.

 

OVERNACHTEN HOTEL-SCHILDER ARRANGEMENTEN

Zowel Hotel Jans als het Van der Valk hotel hebben speciale arrangementen die je rechtstreeks bij het hotel kunt boeken.

 

Rijs: Hotel Jans, Mientwei 1, Rijs

0514 - 581250

www.hoteljans.nl

 

Hotel Van der Valk

Rijksstraatweg 36, Hurdegaryp

0511- 475700

www.hotelhardegarijp.com

 

 

Aanmelden

DOCENT:

Doet Boersma

 

LOCATIE Rijs :

Tuinatelier Hotel Restaurant Jans, Rijs

Zie ook Arrangementen Hotel jans

 

Datum:

Z 36: 24 - 28 juni 2019

 

Z 37: 1 - 5 juli 2019

Tijd: 10.00-16.30 uur

 

------

 

Locatie:

Hurdegaryp:

Hotel Van der Valk

Rijksstraatweg 36, Hurdegaryp

 

Datum:

Z 38: - 9 aug 2019

Tijd: 10.00-16.30 uur

 

Voor beide locaties:

Kosten:

1 dag  € 99,75

2 dagen of meer

€ 94,50

incl. lunch per dag materiaal